Alla vill ha en bil som blänker

Det finns många skäl till att förvara sitt fordon utomhus. Det kan vara vid jobbet eller stugan. Kanske saknas garage, eller är det krångligt att köra in? Skydda bilens lack på bästa sätt.

Att avföring från fåglar gör skada på bilar är bekant för de flesta. Så även om skuggan från träden lockar under varma dagar, så kan det komma surt efter. Fågelspillningen kan också fånga upp frön och blad och då blir det svårare att rengöra. Om det är möjligt, kolla på marken om det verkar vara en plats med mycket fåglar och undvik att parkera där. Tyvärr ger kaffe och läsk tråkiga fläckar också. Städa bort dem direkt för att undvika rostangrepp. Se upp med bensinfläckar i samband med tankning, de kan skada ytskiktet. Vägsalt är en annan bov som du ska skölja av. Vaxa därför gärna bilen inför vintersäsongen.

Även nya bilar blir gamla

Hjälp din bil att åldras med värdighet. Självklart ska du hålla ett normalt underhåll för motorn och åka till Bilprovningen när det är dags. Många är också riktigt uppmärksamma med insidan av bilen och noga med städning och dammsugning. Har du barn och djur så är det särskilt viktigt. Det är bra att ha en rutin för biltvätt och gärna kombinera den med vaxning för att skapa ett skyddande hölje för den nya bilen. Fundera om du kan ta det ett steg längre och låt göra en lackförsegling. En sådan består av ett keramiskt ytskikt som läggs på lager för lager. Det kan sedan hålla i ett antal år. Du väljer själv detaljerna för den här behandlingen, antal lager och livslängd.

Några fördelar

Vad är poängen med att göra en försegling? Bland annat får du ett skydd mot solens UV-strålar under en lång tid, ofta flera år. Ytan står emot både repor och rost bättre. Det blir en bättre avrinningseffekt och ett skydd mot damm, sand och diverse andra föroreningar. I samband med behandlingen får du råd om underhåll och skötsel. Ofta sätter man ihop en plan för återkommande kontroller och behandlingar för bästa glans och lyster. Givetvis har bilens yta en stor betydelse om du skulle sälja din begagnade bil. Amatörmässig övermålning av rostfläckar är avskräckande för de flesta spekulanter. Din bil ska tåla att någon går runt och spanar på hjulhus och knackar på lacken. Vilken färg ska man välja? Undvik rosa, orange eller gula kulörer. De flesta gillar svarta, vita och grå bilar.

6 Aug 2020

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna