Att köpa en ny bil

Varje gång infinner sig en speciell känsla. Den när man bestämt sig för att köpa en ny bil. Förväntningarna som byggs upp. Tankarna på föregående köp. Vad vill man ha och vad ska man undvika.

Så vad är det man bör tänka på? En hel del faktiskt. För det första bör man vara på det klara med vad det är man behöver. Hur många personer ska få plats? Har man tänkt använda den mest i stadskörning eller ute på landsvägarna? Det kanske låter som självklara saker att ha i åtanke. Men faktum är att det kan vara lätt att låta sig svepas med när försäljaren börjar prata. Det visas häftiga funktioner och smarta lösningar som väcker habegäret. Att vara fokuserad är därför viktigt. Fundera på vilka frågor som ska ställas. Ibland kan det vara lätt att glömma. En idé kan vara att skriva ner frågorna på en lapp och ha med den i fickan, eller i telefonen.

Bästa köpet

Hur vet man vart man ska gå för att få den bästa dealen? Faktum är att det vet man inte. Allt beror på. Väljer man att vända sig till en privat säljare är det extra viktigt att kunna sina bilar. Då kan det, förutom frågor, vara bra att kunna ta en titt under huven och lyssna på motorljuden. Allt som kan ge en tydlig idé om bilens skick. Ett annat alternativ är att googla på nätet efter exempelvis “bilhandlare i Karlstad”. Därefter kan man besöka dem en efter en för att jämföra bilar och priser. Be dem gärna skriva ut informationen så att man kan ha med sig den till nästa ställe och jämföra. Men ha i beaktande att om man tittar på begagnade bilar så finns det skillnader i både slitage, körsträcka och reservdelar.

Trygghet

Att köpa bilen privat är ofta i stunden billigare. Men i längden kan det visa sig vara en katastrof om man har otur. De fördelarna man har hos en bilförsäljare är att de lever på att sälja bilar. Därför vill de ge sina kunder den bästa servicen och på så sätt få ännu flera kunder. Därför kan också bilhandlare ofta erbjuda flera garantier och hjälpa till med försäkringar. De två sakerna tillsammans gör att köparen kan släppa oron när hen kör ut därifrån. Vissheten om att man alltid kan återknyta till försäljaren om något skulle visa sig vara galet är en lyx som man inte får när man köper privat.

23 Oct 2020

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna