Att slippa vänta på bussen

Väntan på bussar och tåg när tidtabeller inte matchar varandra. Att tillbringa eoner av tid på en buss när resan kunde ha tagit halva tiden. Tid som kunde ha använts till roligare saker.

Visst, kanske nån timme här och där inte låter så farligt. Men hur mycket tid spenderar vi egentligen på att åka och att vänta? Om man tänker efter så blir det en hel del. Ja, visst är det miljövänligt med allmänna transportmedel. Men tänk att kunna stanna till där man önskar och kanske ta en stund med att svalka fötterna i vattenbrynet. Eller besöka en vän man inte sett på länge och som bor längst busslinjernas rutt. Det är värt att skaffa körkort och få njuta av livets små glädjeämnen. Saker som att umgås med vänner, nära och kära. Som att förverkliga drömmar.

Frihetskänslan är enorm

Att kunna ta bilen när man vill vart man vill är en känsla svår att beskriva. Så har man inte körkort ännu så är det definitivt en bra investering. Friheten du får är underbar. Tänk exempelvis att man gillar att vandra. Då vet man säkert att det kan vara svårt att ta sig till vandringslederna som ofta ligger långt ute på vischan. Har man bil är det inte ett problem och en hel värld öppnar sig både för vandringen och andra friluftsaktiviteter. Dessutom kan man packa bilen med en massa saker man behöver när man ska besöka vänner. Inget mera slit och släp med väskor upp och ner för trappor på tågstationer.

Men hur löser man det ekonomiskt?

Att gå på trafikskola kostar förstås en del. Men det finns pengar att spara. Är ekonomin lite mindre bra så se till att hitta någon att övningsköra mycket med. På så vis så behövs mindre lektionstimmar och kostnaderna minskar. Skulle det ändå kännas övermäktigt så har säkert någon trafikskola en avbetalningsplan att erbjuda. Så att gå igenom alla möjligheter som finns kan ge en hel del tillbaka.

Sen kan man alltid önska sig pengar i födelsedagspresent, julklapp och när man gjort något annat som förtjänar lite extra uppmuntran. Eller varför inte skaffa ett konto för trafikskolans kostnader och helt enkelt be vänner och bekanta att skänka några kronor så att du kan komma och hälsa på lite oftare när du tagit körkort? Nuförtiden är det lätt att swisha över några kronor utan att behöva gå in på banken.

10 Jul 2020

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna