Bilarnas begravningsplats

Att döpa sin bil är vanligt. Högt upp på namnlistan hittar man förmodligen Pärlan, Blixten och såklart Gamla Bettan. När de sedan dör, blir man ledsen. Då bör man ge dem ett värdigt slut!

Att bilarna får namn är kanske inte så konstigt. En bil man färdas mycket i, bygger man upp en slags relation med. Det blir som en familjemedlem. Har din bil tagit dig många mil? Kanske många, många, många, mil? När den utfört en sådan lång och trogen tjänst, finns det ibland inte mycket att göra när den väl kastar in handduken. När det är kört så är det kört, helt enkelt. Eller snarare – slutkört. Ändstationen blir bilarnas begravningsplats, mer känd som bilskroten. Självklart kan det kännas ledsamt, men att ta den kära familjemedlemmen till en bilskrot är ett bra beslut.

En miljöcertifierad bilskrot

Tyvärr är det många som har svårt att skiljas från sina bilar och bara låter dem stå. Den kommer rosta sönder och tillslut hamnar farliga ämnen på marken och vidare ut i naturen och sedan i grundvattnet. Ur miljösynpunkt är detta inte alls bra. Om man istället ser till att bilen hamnar hos en miljöcertifierad bilskrot är detta problem borta. Det som går att återvinna ser man där till att rädda. Det kan till exempel handla om reservdelar och elektriska komponenter. Det blir lite som organdonation. Skroten kommer även ta hand om miljöfarliga vätskor, så att de inte kommer ut i naturen. Så om du älskar din bil, ge den ett värdigt slut! För både bilens och miljöns skull. Läs mer om bilskrot på denna sida: https://www.bilskrotsträngnäs.se

9 Dec 2020

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna