Bilverkstad Kungsholmen - Hur ska man välja rätt?

Hur väljer man rätt bilverkstad egentligen och vad ska man tänka på? Ser man till exempelvis enklare reparationer och en bilservice på Kungsholmen så finns det egentligen ingen anledning att kuska runt halva Stockholm. Bor du på Kungsholmen - välj en bilverkstad på Kungsholmen. Men, om det däremot handlar om större problem med bilen, då blir valet av rätt bilverkstad viktigare. Där kan man tjäna många kronor på att undersöka marknaden.

Att det råder fri prissättning är en sak som man kan se både positivt och negativt på. Framförallt dock så ska man vara medveten om detta. Gräset kan vara grönare på andra sidan och en bilservice på Kungsholmen kan de facto kosta mindre än vad motsvarande gör utanför tullarna. Man kommer utan tvekan att tjäna på att undersöka hur prisbilden ser ut, men man bör göra detta utan att sidsteppa kvaliteten på jobbet.

Bilservice på Kungsholmen - auktoriserad eller oberoende verkstad?

Gällande service så kommer ofta frågan om det krävs en auktoriserad verkstad för att stämpeln i serviceboken ska vara giltig. Många vill göra gällande att det krävs en auktoriserad bilverkstad för detta och att exempelvis en försäljning av en bil kan försvåras om bilservicen är utförd av en vanlig, obunden, bildverkstad - eller olika från år till år.

Sanningen är den att det inte spelar någon roll. Enligt nya direktiv från EU så har detta ingen betydelse. Du kommer exempelvis inte att förlora nybilsgarantin om du väljer en oberoende bilverkstad för din bilservice på Kungsholmen - vilket även det är lite av en modern myt. Det viktigaste är inte var man servar bilen utan när det sker. Det ska ske enligt den intervall som finns. Om inte, ja, då kan man faktiskt ha vissa problem i samband med försäljning i framtiden.

Gällande auktoriserade verkstäder så ska man emellertid veta att det hela tiden sker kvalitetskontroller av dessa och att det kan vara en stor fördel för dig som kund.

20 Sep 2022

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna