Dags att sälja bilen?

Livet tar olika vändningar och det innebär ibland att man måste byta sin bil för att skapa mera plats eller kanske mindre plats. För att den blivit gammal eller för att man slutat köra bil.

Ska man byta ut sin gamla bil så kommer man alltid byta in den på bilfirman och använda den som handpenning. Men om man hittat en bil att köpa privat så måste man sälja bilen på ett annat sätt. Många väljer att lägga ut bilen på olika sociala medier som facebook och instagram samt säljsajter. Men för att den ska bli så attraktiv som möjligt på marknaden krävs en hel del jobb. Jobb som både kostar pengar och tar en hel del tid i anspråk. Bilen ska tvättas ut och invändigt, den ska fotograferas, gärna i många olika vinklar för att de potentiella köparna ska få en tydlig bild. Sedan ska man lägga in allt på nätet.

Skönt att vara lite lat

Man kan känna sig lat, men det handlar egentligen om att göra det enkelt för sig och ändå få saker gjorda. En fin kombination. Så varför inte kontakta en bilfirma som inriktar sig på att köpa och sälja bilar? Där kan man få bilen värderad utan kostnad. Med andra ord, man får besked om hur mycket de värderat fordonet till och erbjuder sig att köpa den för. Det innebär att man själv får betalt för bilen enkelt och utan krångel och bilfirman gör sedan allt jobb med att sälja bilen vidare till nästa ägare. Sådant som kan påverkar priset är årtal, antalet mil och om den är inköpt i Sverige. Det är nästan för bekvämt bra för att vara sant. Men de här företagen existerar, så om man googlar på exempelvis “sälja bil i Stockholm” så hittar man det man söker.

Inte bara personbilar

Faktum är att det ofta inte bara gäller personbilar. Kanske har man en husvagn som bara står och förstörs på tomten, eftersom man kommit på att det är bekvämare att bo på hotell eller att åka på chartersemester till Grand Canaria. Ungarna har flyttat så nu det finns plats för besökare inne i huset igen. Husvagnen eller husbilen har helt enkelt gjort sitt. En idé är då att sälja fordonet och sätta pengarna på resekontot. Plötsligt har det blivit möjligt att planera ännu en semester. Varför inte bjuda familjen med barn och barnbarn på en vecka i solen?

15 Jul 2020

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna