Dags att ta körkort?

Det var ett klokt beslut. Det kommer underlätta tillvaron på många sätt. Det blir lättare att få jobb och du kommer känna dig friare. Äga bil är inte nödvändigt, men ett körkort är bra att ha.

Alla kan lära sig att köra bil, det bara lite olika lång tid. För en del går det snabbt, medan andra behöver lite längre tid på sig. En del har bråttom, och vill ta körkortet så fort som möjligt, medan andra kan ta det lugnare och varva privat övningskörning med lektioner på trafikskolan. Det finns inget rätt eller fel, det viktiga är att körkortsutbildningen passar den enskilde och att man undviker stress och press. Man kan välja paket, där allt ingår. Teori, riskutbildning och kursmaterial, såväl som ett antal körlektioner. Hur många som behövs är individuellt. Man kan välja mellan 5, 10 eller 15 lektioner à 80 minuter.

Körlektioner varvat med privat övningskörning

Många väljer att läsa teorin, gå riskutbildningen och boka en lektion åt gången, varvat med privat övningskörning. Planerar du att övningsköra privat med någon som har körkort, ska ni båda börja med att gå en handledarutbildning tillsammans. Trafikskolornas erfarenhet är dock att det mest kostnadseffektiva är att köpa ett paket och utnyttja de körlektioner man behöver. Om du sedan inte behöver utnyttja alla lektionerna innan du är klar för uppkörning, får du pengarna tillbaka för outnyttjade lektioner. I Sundsvall får du köra en Volvo XC40, ska du ta MC-kort blir det på en Honda CB650F. För tung lastbil är det Scania 164 V8. Läs mer om hur en trafikskola kan hjälpa dig här: trafikskolasundsvall.nu

8 Jan 2021

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna