Den roliga vägen till körkort

Vem längtar inte efter sin artonårsdag för att äntligen få ha det där kortet i handen som ger dig friheten man drömt om. Vägen till körkortet är enklare med en bra körskola som kan hjälpa dig.

Det finns olika vägar att ta för att en dag stå där med körkortet i handen, och vad du väljer är upp till dig. Här kommer vi gå igenom några för att kanske förenkla ditt beslut. En sak som är bra oavsett vilket är att ha kontakt med en bra körskola.

Hur snabbt vill du ha körkortet?

Det finns olika sätt att gå tillväga för att få kortet. Vill du vara med körskolan hela vägen, alltså att även ha körlektioner med dem? Eller vill du göra det mer privat, kanske övningsköra privat med någon av dina bekanta? Ska du göra det är det vissa saker som krävs. Detta bör ni kolla upp innan. Det går även att ta en intensivkurs, som håller på mellan två och sex veckor. Väljer du att gå en intensivkurs kommer du att få köra dagligen och även träna på teorin. Allt detta kommer att göras på en körskola.

Det finns några olika alternativ. Det kan vara svårt att veta vad man ska välja, man får prova sig fram. Kanske fungerar det att kombinera privat med körskola, eller helt och hållet körskola, välj själv. Ska du gå en intensivkurs bör du kolla upp det ordentligt innan. Det är inte som med det vanliga sättet utan här betalar man ofta hela summan direkt.

Hur dyrt är det att ta körkort?

Det är ganska dyrt att ta körkort. Detta är dock inget som ska hindra dig. Tar du till exempel körlektioner hos körskolan betalar du per gång. Det går även att köpa detta i ett paket och då får man ofta rabatt. Många körskolor erbjuder även delbetalning. Är detta något du önskar bör du kolla upp det med den tänkta körskolan innan. Det finns många olika alternativ för körskola i Stockholm, och vem du väljer är upp till dig. Kolla gärna in deras hemsidor och jämför priser. En annan viktig sak är att du känner dig bekväm med dem. Ska du ta körkort helt och hållet med hjälp av körskolan kommer du att spendera många timmar i deras sällskap. Detta gäller även den du ska göra körningarna med. Skulle du efter några gånger märka att det inte känns bra kan du alltid byta.

17 Nov 2020

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna