Enkelt med bilskrot i Vänersborg

Varje bils slutstation är en bilskrot. Förhoppningsvis så sent som möjligt. Till en bilskrot i Vänersborg kommer bilar i olika skick. Få kan köra för egen maskin, utan transport behövs.

Alla bilar skrotas när de inte längre fungerar som de ska. Inte alltför sällan sker detta efter olyckor. Bilens skick kan då vara totalt förstört och att reparera finns inte på kartan. Andra gånger kan en bil skrotas då den efter många års trogen tjänst helt enkelt är utsliten. Det går inte längre att motivera dyra reparationer. Idag känns det bra att veta att bilar som lämnas för skrotning återvinns. Metaller sorteras och återanvänds. Finns det användbara reservdelar brukar det finnas glada och tacksamma köpare. Miljöfarliga vätskor hanteras säkert och ansvarsfullt. Dessutom utgår ersättning för bilar med katalysator.

Litet kom-ihåg inför besöket på en bilskrot

När du beger dig till en bilskrot med din gamla bil behöver du tänka på vissa viktiga saker. För det första ska du förstås ha med dig registreringsbeviset. Utan det ingen skrotning. För det andra är det bilens ägare som ska lämna in bilen. Enbart. Om det inte går ska den som lämnar bilen ha en fullmakt från ägaren. En avställd bil får varken köras eller bogseras till en bilskrot. Antingen får den ställas på tillfälligt eller så är det transport som gäller. Det kan bilskroten ordna. Töm gärna bilen på personliga tillhörigheter innan du åker och lämnar den. Säg upp din försäkring och håll reda på det skrotningsintyg du får. Sedan är allt klart.

7 Sep 2021

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna