Får man sälja en defekt bil?

Har ni en bil som ni egentligen vill sälja men som det är fel på? Eller kanske en bil som ni funderar på att skrota? Det finns särskilda företag som köper upp en defekt bil och som betalar bra.

Att sälja en bil privat som det är fel på är inte alltid så lätt. Bättre är då att vända sig till ett företag som köper upp defekta bilar. Bilen kan till och med vara stendöd och vägra starta då det finns uppköpare som också kommer ut och hämtar den. Hur mycket man får betalt för sin gamla bil beror på flera olika faktorer och därför görs först en noggrann undersökning och värdering av en bilexpert. Att sälja bilen till en uppköpare är betydligt tryggare än att sälja den privat. Dessutom tar de hand om allt pappersarbete som ägarbyte och köpekontrakt och slipper man oroa sig för att bli lurad. Pengarna överförs också direkt till bankkontot.

Du ska sälja en defekt bil till en seriös uppköpare

Det finns flera företag som köper upp defekta bilar, men det är tyvärr inte alla som är seriösa. Vissa av dem värderar bilen online utan att egentligen ha sett eller undersökt den. Inte sällan erbjuds man sedan ett skambud. Även om en bil är defekt eller färdig att skrotas har den ett värde. I vissa fall lönar det sig att reparera bilen, i andra fall kan man använda delar av bilen och sälja vidare som reservdelar. I en bild katalysator finns det också värdefulla metaller man kan utvinna. Läs mer om att sälja din bil på denna sida: vihämtarbilen.se 

2 Nov 2021

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna