Hur blir jag av med min begagnade bil?

Då var det dags att byta till en ny bil. Det är den roliga delen i det hela. Men hur gör man egentligen enklast för att bli av med den gamla? Man vill trots allt vara säker på att tjäna på affären.

Det finns egentligen tre sätt att bli av med sin gamla bil. Det första är, om den är för trasig, att skrota den. Det andra är att sälja den privat. Det tredje är att sälja den till en bilfirma som säljer den vidare. Många tänker i det läget, om bilen inte ska skrotas, att det blir mest förtjänst om man säljer den själv. Givetvis kan det vara sant om man har tur. Men kostnaderna som kommer till innan försäljningen måste även de räknas med.

Bilen behöver servas och man måste se till att den är säljduglig. Man vill inte ha flera små fel när köparen kommer på besök. Det drar ner värdet. Men innan de kan komma och titta måste man ha annonser. Att tvätta bilen invändigt och utvändigt är även det en viktig del inför försäljningen.

Att tjäna på försäljningen utan extra jobb

Man har säkert sett annonserna, ett företag som köper din bil i Helsingborg. Snabbt och smidigt får man pengarna i handen. Slipper att ha köpare som budar och prutar. Givetvis måste man även här se till att bilen är så hel och ren som möjligt när man åker till handlaren. Inget väntande och krånglande. På plats går de igenom bilen och ger ett pris.

16 Feb 2021

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna