Hur skrotar man bilen?

Många har åsikter och vill tala om för andra hur det är. Det är inte alltid som man vill lyssna då! Men om man vill skrota sin bil, hur gör man då? Hoppar på den och hoppas? Eller säljer? Eller…?

Ibland, och för vissa av oss ganska ofta, har en bil kommit till vägs ände. Den är avliden. Död. Avstannad. Stoppad. Pensionär utan framtid. När den passerat en viss punkt skulle reparationer bara kosta för mycket. Kanske bilen rentav är krockad.

När det är dags för skrotning är det dags. Det är ingen mening med att låta en bil i skrotskick stå och förfula tomten i åratal. Inte när det är så enkelt att bara lyfta luren och be om hämtning. Faktiskt är det inte svårare. En skrotfirma kommer och hämtar din bil, helt utan kostnad för dig.

Vad behöver jag göra?

Svaret är “inte mycket”. Innan firman kommer och hämtar bilen ska du se till att den är avställd. Det gör du enklast på Transportstyrelsens hemsida via ett e-formulär. Sedan letar du fram bilens registreringsbevis, för det behöver åka med till en bilskrot i Södertälje. Resten sköter faktiskt bilskroten om.

Vad gör en bilskrot med din fd bil? De ser till att den blir avregistrerad och sedan tömmer de ur alla farliga vätskor ur bilen. De tar vara på delar och komponenter som kan återanvändas. När allt detta är borta skärs bilen ner i mindre bitar som också de återanvänds. Det är en vinst för miljön med alla skrotbilar som återvinns.

26 Dec 2020

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna