Ladda bilen hemma

Elbilar blir mer och mer vanliga allt eftersom åren går. Idag kan man ladda sin bil lite varstans vid behov men det går även att ladda bilen hemma. Här kommer tips på var man bäst laddar sin elbil.

Om man har skaffat en elbil eller hybrid så finns det numera snygga och smidiga sätt att ladda bilen hemma. Istället för att dra långa förlängningssladdar så kan man installera en permanent och tydlig plats för elbilen på uppfarten. Med en laddstolpe får man den naturliga uppladdningen av bilen. Allt kan ske under natten medan man sover. När man vaknar är det enkelt att koppla ur bilen och köra iväg. Vill man så kan man även ha bilen på laddning vaken tid. Genom att kontrollera bilens app kan man se när den är fulladdad. Då kan man välja att koppla ur bilen för att spara ström. Det går även att installera en laddstolpe i en carport eller ett garage om man önskar det. Fördelen med den lösningen är att man slipper långa kablar som kan skadas och gå sönder. Det blir också ett naturligt komplement till bilens funktion.

Bra på jobbet

Många parkeringsplatser och arbetsplatser har också installerat laddstolpar. Det är en tjänst som gynnar både personal och kunder som vill kunna öka på laddningen under sitt besök eller under arbetsdagen. Eftersom elbilar är ett så bra miljöval så prioriterar många företag att bilarna enkelt ska kunna laddas. Detsamma gäller för kommunerna som generöst sörjer för att invånarna ska ha god service när de väljer elbil. Men det är också viktigt att man som bilägare respekterar det behovet av laddning som bilarna har. Om man inte har en elbil så ska man inte parkera vid en laddstolpe. Detsamma gäller ifall man inte har behov av att ladda sin elbil just då.

Service åt de boende

Numera kan man även se hur parkeringar vid flerfamiljshus börjar installera laddstolpar. Det är en service som man gärna vill ge de boende. Bor man i lägenhet så kan det annars vara svårt att kunna ladda sin bil. Vissa lägenheter går inte ens att köra fram bilen till. Det är heller inte lämpligt att fira ner en sladd från lägenheten några våningar upp. I vissa bostadsrättsföreningar har man installerat laddstolpar på de platser där ägare till elbilar parkerar. Skulle man byta bil eller flytta därifrån så kan platsen ges över till någon annan elbilsägare.

18 Sep 2020

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna