Laddstolpar för bostadsrättsföreningar och företag i Stockholm

Är ni en bostadsrättsförening eller ett företag i Stockholm som funderar på att installera laddstolpar? Då kan ni få tillbaka en stor del av kostnaden via Naturvårdsverket. Här kommer tips.

Sveriges och hela världens utsläpp måste minska för att vi ska klara klimatmålet. En viktig del i denna gröna omställning är elbilen och utfasningen av fossila bränslen. Men för att detta ska lyckas och fungera krävs det också stora investeringar och satsningar på laddstolpar och laddstationer där man kan ladda elbilens batteri. För att skynda på och underlätta installationen av laddstolpar erbjuder Naturvårdsverket bidrag till både företag, bostadsrättsföreningar och organisationer. Enklaste sättet att få ta del av detta bidrag är att ta hjälp av det företag som ska installera laddstolparna då de har dagsaktuell kunskap om bidraget och vet vad som gäller.

Tänk på att en laddstolpe även behöver servas

Innan man upphandlar till en bostadsrättsförening eller företag kan det vara bra att själv fundera över hur många man behöver. Vanligtvis kan två elbilar laddas samtidigt på en laddstolpe i Stockholm. Genom att placera stolpen på rätt plats kan den även nås av flera bilar. Då laddstolpar också behöver service kan det vara bra att även fråga om priset på service när man tar in kostnadsförslag. Är man ett företag med en grön profil kan det också vara viktigt att ta hänsyn till laddstolparnas utseende då detta kan variera mellan olika företag. Kanske har någon i närheten nyligen installerat snygga laddstolpar med lyckat resultat, och har ett företag att rekommendera?

30 Dec 2021

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna