Lastväxlarflak ligger i tiden

Lastväxlarflak är en produkt som funnits i många år på marknaden och underlättat arbete för alla dem som kör lastbil med flak. De är fortfarande populära.

Hur fungerar då ett lastväxlarflak och varför är de så populära? Jo, tänk dig att du har en lastbil med en container eller ett flak på släpet. När du ska köra en last från ett ställe till ett annat kan du helt enkelt ställa av hela din container på det nya stället.

Antingen står det där tills du behöver det igen eller till du ska lasta något nytt. Sedan åker du och hämtar en ny last som du drar upp på ditt flak med din lastväxlare. Din resa bara fortsätter utan att du behöver åka fram och tillbaka. Det är många mil du sparar in på det sättet och mindre avgaser släpps ut.

Lastväxlarflak är bra för miljön

Hade du inte haft ett lastväxlarflak som kunde skifta flak, hade du behövt lasta av lasten på ett annat ställe och sen ta med den gamla containern tillbaka för att fylla den med nästa last. Det blir en himla massa lastande på och av med grejer, istället för att bara lämna av hela flaken på plats.

Det här innebär att du gör en insats för miljön. På vägen hem kan du ta med en ny last, som ska från det ställe du just lastade av dina grejer till ännu en ny plats. Du kör alltså omkring med din lastbil och drar på flak efter flak allteftersom du lastar av dem du har. Läs vidare om lastväxlarflak här: lastväxlarflak.nu 

20 Sep 2022

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna