Med billackering får veteranbilen i Eskilstuna ny finish

Genom billackering får den gamla älskade bilen ett nytt utseende. Det kan gälla på film eller i verkligheten. Även i Eskilstuna kan gamla pärlor bli som nya.

En minnesvärd film från åttiotalet är “Det stora blå”. Den handlar om två fridykare som genom livet tävlar med varandra. Det är en film som man kan se om hur många gånger som helst. Scenerna är vackra och historien fängslande. En detalj som fastnar i minnet är Enzos älskade lilla Fiat.

Enzos bil har varit med länge och är väldigt skruttig. Den är rostig och helt utan glans. Vid ett tillfälle tjänar Enzo en stor summa pengar genom fridykningen. Han skulle utan vidare kunna köpa en nyare, modernare bil. Men han väljer istället att ta sin lilla Fiat till billackering.

Billackering är ett tecken på kärlek

Det är ganska extremt att låta utföra total billackering på en så gammal bil som säkert har många andra fel också. Men kärleken till en bil kan vara stor. Att ge den ny lack kan ses som ett tecken på detta. I ett annat fall än Enzos skulle det kunna handla om en gammal veteranbil vars värde höjs ytterligare.

I en filmscen kör Enzo fram till entrén på ett lyxhotell. Han lämnar över bilnyckeln till en betjänt som ska parkera bilen. Det är en ganska dråplig scen. Försök tänka dig samma situation när du kör fram till stadshotellet i Eskilstuna och ska parkera din gamla Volvo PV som nyligen har lackerats om i mintgrönt. Det skulle man vilja se.

28 Jun 2022

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna