När det är dags att byta bil

Hur hittar man den bästa begagnade bilen? Vad ska man tänka på när man planerar att köpa en bil som redan rullat några år? Finns det några speciella dolda fällor som man bör hålla utkik efter?

Att köpa något begagnat är alltid lite extra osäkert och nervöst. Även om allt ser bra ut så vet man inte vilket tidigare slitage eller vilka skador som kan dölja sig. Ju fler delar det rör sig om desto fler variabler är det som kan gå snett. Men det finns sätt man kan minimera risken vid ett köp av en begagnad bil. Man kan till exempel kräva att bilen ska vara nybesiktigad utan anmärkningar. Eller att de anmärkningar som bilen har fått är åtgärdade. En annan bra garanti är att bilen har en servicebok som är skött till punkt och pricka. En service får också gärna ha utförts en kort tid före köpet. Om bilen lever upp till båda dessa detaljer så har man en mycket god grund att stå på gällande trygghet i köpet. Om man ändå känner sig osäker så är det ett tips att köpa bilen av en välrenommerad bilhandlare. Då ingår det en garanti som innebär att om något händer inom en kort tid efter köpet så kan man slippa stå för den reparationen.

Läsa på och ge det tid

Det är aldrig bra att vara stressad när man ska köpa en begagnad bil. Förutom att man kanske åker hem med en bil som egentligen inte passar, så kan man också missa varningsflaggor. Därför ska man alltid ta god tid på sig. Gärna åka och titta på ett flertal olika bilar. Samt givetvis provköra dem före köpet. Det är även bra att ha funderat ordentligt i förväg på vilken typ av bil man vill ha. Läs på all fakta som finns om den typen av bil du är intresserad av.

Information på internet

Om man har ett registreringsnummer så kan man ta reda på en hel del information om en bil. Man kan exempelvis få se resultat av alla bilprovningar. Men även fakta som hur många ägare bilen har haft, om den varit avställd med mera. Köper man en bil så är det även bra att veta ifall den varit med om en krock. Om det är fallet så kan det påverka bilens hållbarhet. Men även vissa av bilens funktioner kan ha blivit påverkade negativt.

27 Sep 2020

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna