Nya garageportar är en investering

Väldigt många husägare i Sverige får en chock då de öppnar räkningen för energi och uppvärmning till sina hem och detta med all rätt också. Generellt sett så betalar nämligen väldigt många dyra pengar i onödan. Dels så handlar det här om att man har fel sorts energikälla och att man förlitar sig på den energi som hemkommunen tillhandahåller –något som gör att man blir beroende och känslig för omvärldens svängningar. Går priset för exempelvis olja upp så får man också en högre räkning. Att byta till exempelvis bergvärme är därför en sund investering som fler borde genomföra om de geologiska förutsättningarna är bra i området kring huset.

Här ska man dock tillägga att just bergvärme är dyrt att investera i och att det av den anledningen kan vara svårt för husägare att göra detta. Man kan räkna ganska kallt med att räkningen där allt ifrån värmepump, borrning, grävning, installation och efterarbete kan uppgå till närmare 120.000 kronor – en ansenlig och avskräckande summa som inte många har råd med. Genomför man denna investering så kan man dock även räkna med att man sänker sin energikostnad med upp till 60% årligen och att man således ska försöka att spara ihop pengar till denna bergvärme då den verkligen kommer att betala sig över en längre tid.

Det finns dock även andra sätt att komma till bukt med den höga kostnaden och ett typiskt sådant är att man ser över två stycken detaljer i sitt hus och försöker åtgärda dessa. Har du exempelvis ett hus i Stockholm där ett garage finns i nära anslutning så är chansen ganska stor att dina garageportar har en stor del i den höga räkning du betalar.

Fönster och garageportar är energitjuvar

Garageportar av en äldre modell släpper nämligen ut varm luft inifrån och låter kall luft komma in – en ohållbara ekvation och här kan många husägare spara mycket pengar. Detsamma gäller hur fönstren ser och det är samma problem där som vid ovan nämnda garageportar; kall luft kommer in medan varm släpps ut.

Det som skiljer dessa åt är att fönstren ofta kan tätas medan man ofta tvingas köpa garageportar i nytt skick och att detta kan anses som dyrt och som en onödig kostnad. Här rekommenderas dock att man verkligen överväger detta då det på sikt – liksom gällande bergvärme – verkligen kan göra en stor skillnad. Ett hus i Stockholm där nya garageportar installeras kommer – helt enkelt – att få en billigare räkning än vad ett hus med äldre portar får.

Dessutom – och detta är egentligen nog så viktigt – så innebär också nya garageportar att man förhindrar inbrott i sitt hus. Det är nämligen ofta en svag punkt dit tjuven riktar in sig. Denna faktor ska verkligen inte underskattas i dagens läge där man hela tiden ser att inbrott ökar i omfång över hela Sverige. Som husägare – oavsett om man bor i Stockholm, Kiruna eller Stockholm – så måste man idag, mer än någonsin, se till att säkra upp sitt hus. Här tycker vi att man ska börja med sitt garage och se över portarna där.

20 May 2022

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna