Praktisk och kostnadseffektiv bilskrotning

Det kan finnas många praktiska farhågor med att säga sitt sista adjö till sin bil. Men dagens bilskrotare gör processen enkel, praktisk och smärtfri till ett rimligt pris för din plånbok.

Det är inte lätt att säga hejdå till sin trotjänare. Man vill gärna att ens bil ska hålla för evigt, kanske inte minst för att bespara sig de ekonomiska konsekvenser som följer av att behöva laga eller investera i en ny bil. Tyvärr som med precis allting annat är i livet är det få saker som varar just för evigt och bilen är inte en av dem. När bilen till slut har sjungit på sista versen och det inte finns någon ände på besvären och det inte längre är ekonomiskt försvarbart att fortsätta laga den uppstår tillfället när det är dags att låta kärran somna in på närmaste bilskrot.

Smidig upphämtning och transport

När det är dags för skrotning kan det finnas ett antal frågor man vill ha svar på innan man låter bilen komprimeras och bli till slutgiltigt skrot. Hur går det praktiskt till att skrota bilen och vad kostar det? När det gäller det förstnämnda är det i regel väldigt enkelt. Du kan förvänta dig att skrothandlaren kommer och hämtar din bil så att du inte behöver transportera den själv bort till skroten. När det gäller den andra frågan är den enklare att svara på - det är ofta ingen kostnad alls att få sin bil skrotad. I de flesta kommuner är det helt och hållet kostnadsfritt. Däremot kan du behöva betala en avgift för att få bilen hämtad och transporterad vidare till bilskroten. Att begrava din bil för den sista vilan är med andra ord ingenting som kommer ruinera dig på något sätt.

Fynda reservdelar på bilskroten

För dig som fortfarande lever på hoppet om att kunna laga bilen kan du ändå ha stor nytta av skrothandlarna. På bilskroten kan du nämligen fynda gamla reservdelar som fortfarande kan vara aktuella och relevanta för att din bil ska kunna rulla vidare på vägarna ett tag till. Lite som en organdonator som donerar sina friska organ till behövande på dödsbädden. Bilskroten är därför relevant för alla bilägare, även om det inte är dags att kasta in handduken riktigt än. Det är inte fel att i nästa besiktning se över vilka delar som snart kan behöva bytas och ta kontakt med dina lokala skrothandlare för att se hur reservdelsläget ligger till.

12 Jun 2020

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna