Proffs på bildemontering i Örebro

Har du någonsin besökt en bildemontering i Örebro? Var det för att lämna in din bil, som tröttnat på att rulla vidare på vägarna? Eller var det för att köpa begagnade delar till ett lågt pris?

Vad är det egentligen som man gör på en bildemontering i Örebro? Tja, det går egentligen att utläsa av namnet. På en bildemontering demonterar man bilar, vilket är motsatsen till att montera bilar. Man tar alltså isär bilars delar. Varför gör man det, kanske du undrar? Jo, det har två anledningar. Dels handlar det om miljön och innebär att man tar hand om vätskor och delar som hade varit farliga om de kommit ut i miljön. Och dels tar man hand om alla delar som går att använda igen, vilket förstås också sparar på miljön. Men även på ekonomin. När allt är demonterat och klart går resten av bilen till skrotning, för att smältas ner och bli nya bilar och annat.

Köp delar från en bildemontering

Alla delar som finns på en bildemontering är väl gamla och slitna, kanske du tänker? Men bara för att exempelvis motorn lägger av, eller för att en bil krockar, så innebär det inte att alla delar är dåliga eller skadade. Ägaren kanske till och med precis hade fått nya delar installerade, innan bilen lade av. Eller så är det delar som håller i många år än. Då kan det vara klokt, prisvärt och intressant att använda den istället för en helt ny bildel.

29 Jul 2021

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna