Riskettan i Stockholm – En Nödvändig Utbildning för Säker Bilkörning

Att köra bil när man är påverkad av alkohol är förknippat med stora faror. Det är under riskettan i Stockholm som man verkligen får lära sig om dessa risker och hur man kan undvika dem.

Varför ungdomarna suckar tungt när riskettan kommer på tal på körskolan kan man höra ibland. Det är för att riskettan är ett obligatoriskt moment i körkortsutbildningen och helt teoretiskt till sin natur. Syftet med detta moment är att utbilda blivande förare om riskerna som är förknippade med att köra bil under påverkan av alkohol, narkotika, trötthet eller en kombination av dessa. Utbildningen tar också lite tid, vanligtvis ett par timmar. Men sett ur perspektivet att ett körkort varar livet ut är dessa timmar en relativt kort tidsperiod. Innehållet i riskettan är dessutom av stor betydelse. Så, att göra riskettan centralt i Stockholm är helt enkelt något man måste acceptera om man vill ta sitt körkort.

Inga krav på prestation under riskettan

Det viktiga att komma ihåg angående riskettan är att det handlar om en utbildning där det inte finns några prestationskrav. Det enda kravet är att man faktiskt närvarar och deltar i momentet. Det finns inga prov som måste klaras och man kan inte bli underkänd för deltagande. Trots det är innehållet av stor betydelse. Det är av yttersta vikt att vara medveten om vad det innebär att sätta sig bakom ratten efter att ha intagit ett par öl. Genom riskettan fördjupas kunskapen om dessa risker och dess konsekvenser.

7 Aug 2023

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna