Se till att du har en laddare till elbilen

Uppdaterad: 24 mars 2021

När du valt att gå över till en elbil behöver du ha tillgång till en laddstation för att ladda bilen. Med en laddstation hemma laddar du bilen över natten och är redo när du ska köra på morgonen.

Det finns mycket man kan göra för miljön. Man kan sopsortera, välja tåget istället för flyget, köpa begagnat och cykla istället för att köra bil. I det sistnämnda fallet kanske det fungerar i somliga situationer, men det gör det definitivt inte i alla. Det är svårt att begära av någon att till exempel cykla flera mil till jobbet i allt slags väder och vind. Då är kanske bilen nödvändig. Vad du däremot kan göra är att gå över från en bensindriven bil till en elbil. Många svenskar har redan gjort det valet och ännu fler överväger att göra nästa bil till en elbil. Ett sådant val erfordrar dock naturligtvis att du har möjlighet att ladda bilen.

Laddstolpar här och var

Idag har elbilen blivit så pass vanlig att det ofta erbjuds laddstolpar på allmänna parkeringsplatser. Titta på parkeringsplatsen nästa gång när du till exempel är och handlar eller går på stadens köpcentrum. Det är även idag relativt vanligt med ett par parkeringsplatser med laddning för elbilar i anslutning till buss- och tågstationer.

Även flera bostadsrättsföreningar har insett behovet av laddstolpar när fler och fler av deras medlemmar investerar i en elbil. De behöver ju naturligtvis ladda sin bil någonstans, och bostadsrättsföreningen vill såklart att de använder föreningens parkering. Därav ökar hela tiden efterfrågan på att nya laddstolpar ska installeras.

Planeten tackar dig

Att ladda sin bil via en laddstolpe i anslutning till sitt hem har såklart stora fördelar. Dels är bilen “fulltankad” när det är dags för dig att köra till jobbet på morgonen. Du slipper påfrestande bensinstationsbesök för att få en full tank och möjlighet att kunna ta dig fram. Att dessutom inte behöva stå ut med bensindoften är väl också en fördel i sig?

Ladda bilen med el och njut av en tystgående bil som smyger fram på vägarna. Genom att investera i en elbil och följaktligen en elbilsladdare har du gjort planeten en stor tjänst. Du använder nu miljövänlig elektricitet istället för fossila bränslen och minskar därmed våra utsläpp. Men se till att du omringar dig med laddstolpar. Liksom bensinen i tanken tar elektriciteten slut och förr eller senare behöver bilen laddas upp på nytt igen.

 

5 Aug 2020

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna