Skrota bilen med miljötänk i Stockholm

Har du bytt bil av miljöskäl? Känn dig trygg med att om du skrotar bilen i Stockholm tar bilskroten hand om din gamla bil på det bästa sätt. Miljötänket är närvarande i alla led i kedjan.

En skrotning av bilen i Stockholm behöver inte alls vara en dålig sak för den miljömedvetne. Det sämsta du kan göra är nämligen att låta bilen stå och skrota på gården eller parkeringen. Ju rostigare bilen blir, desto mer farliga ämnen följer med regnvatten ned i marken och vidare till grundvattnet. Ur ett miljöperspektiv kan en gammal Ford på din gård vara en riktig katastrof. Det är mycket bättre att köra den till skroten. Där kan proffs på bildemontering ta hand om din gamla kärra på bästa sätt och sortera ut det miljöfarliga avfallet efter allra bästa förmåga.

Miljömedveten bilskrotning i Stockholm

Att skrota en bil numera är ett mycket medvetet miljöarbete, där miljösanering enligt gällande lagar och regleringar är en självklarhet för samtliga bilskrotar i Stockholm i dag. Det innefattar allt från att detonera krockkuddar till att samla upp olja och bensin som finns i bilen. Dessutom ska däck och fälgar separeras och bilbatteri och vindruta monteras ned. Du kan vara trygg med att bilskroten ansvarar för allt som kan tas om hand och återvinnas. Dessutom kan bilskroten vara behjälplig med avregistrering och annat som gör att du slipper stå kvar som ägare på ett gammalt bensinmonster. Det hade ju varit pinsamt för en så miljömedveten person som du.

6 Nov 2021

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna