Snygg och miljövänlig återvinning

Om man har en bil som inte går att laga längre så är det mycket viktigt att den forslas till en bilskrot för omhändertagande. Där tar man hand om bilen på ett miljövänligt och korrekt sätt.

Att det finns bilskrotar som tar hand om kasserade bilar är ett system som skapar stor skillnad för miljön. Förutom att man slipper se gamla bilar i diken och i skogen, som står och rostar isär och förfaller, så kommer inte heller allt miljöfarligt ut i naturen. Det kan gälla farliga vätskor från drivmedel, batteri eller lack. Men det är även ett system som går att tjäna pengar på och som dessutom har andra miljömässiga fördelar.

Bilens olika delar

När en bil kommer till en bilskrot i Uddevalla ser man först till att ta hand om allt som är miljöfarligt i bilen. Det kan vara batterier, farliga vätskor, glödlampor med mera. När det är gjort så gör man en noggrann kontroll för att ta hand om allt som går att sälja vidare. Det är ett sätt att spara in på sopberget, men det är också bättre för miljön att delar används igen istället för nytillverkning.

När det är gjort så går det att använda sig av bilens metall igen. Man skickar iväg bilen till en bilkross där delarna sedan går till nedsmältning och nytillverkning. Så en bil som åker iväg till en bilskrot har inte slutat sin cykel, den har bara börjat en ny som kommer vara till stor nytta ännu en gång.

10 Dec 2020

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna