Spara tid och pengar med självservice flytt

Att flytta är en vanlig företeelse som äger rum varje dag. Stora mängder gods transporteras från en plats till en annan med hjälp av tåg, flygplan eller lastbilar. Ibland kan dock behovet uppstå för oss själva att transportera skrymmande föremål under en kortare period.

Om du håller utkik så kommer du att märka att vägarna är mer trafikerade vid varje månadsskifte, med bilar som drar släpvagnar och skåpbilar. Det är människor som flyttar sina bohag från en adress till en annan. Skälen till flytten kan vara många, men syftet är alltid detsamma - att tömma en bostad för att fylla en annan. Om du föredrar bekvämlighet kan du anlita en flyttfirma som lastar och kör alla dina ägodelar till den nya adressen. Men om du vill spara pengar är det mycket billigare att själv ansvara för flytten. Du kan göra detta genom att hyra skåpbil i Göteborg. Om du har tur är flytten inte alltför långt bort. Du kanske till och med kan börja flytta dina saker i god tid innan du tar över det nya boendet. Det är även en bra möjlighet att damma av dina gamla kontakter i adressboken, de personer som du en gång hjälpte med sin flytt.

Inköp av möbler

En stor skåpbil kan också vara användbar när du behöver transportera varor du har köpt i butiken. Det kan vara möbler från en möbelaffär eller kanske den fantastiskt vackra pianon som du hittade i en annons. Det är faktiskt så att saker oftare går sönder under en flytt än under vardagslivet. Det är därför viktigt att se till att du har en pålitlig transportmetod för dina ägodelar. En regnskur på vägen hem från affären kan räcka för att förstöra det du precis har köpt och göra det omöjligt att reparera.

Lyfta på rätt sätt

Att fylla och tömma en skåpbil kan vara lite besvärligt, särskilt om du inte är van vid det. Det är därför extra viktigt att vara försiktig när du kliver in och ut ur lastutrymmet. Den lilla biten mark som sticker upp kan vara tillräcklig för att orsaka skador. Dessutom är det viktigt att lyfta föremålen på rätt sätt. Det välkända knepet att lyfta med benen istället för ryggen gäller fortfarande. Det viktigaste är att inte skada dig själv under flytten, även viktigare än att skada bilen eller det som transporteras.

Att själv ansvara för flytten kan vara ett smart sätt att spara både tid och pengar. Genom att hyra en skåpbil kan du enkelt transportera dina ägodelar och undvika onödiga kostnader. Var dock alltid försiktig och ta hand om dig själv för att undvika olyckor och skador.

11 Aug 2023

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna