Stora fördelar med ett bilkooperativ

Framtidens stad har färre bilar. Man satsar hårt på att minska bilismen och man gör detta av flera olika skäl. Det starkaste är naturligtvis att vår miljö tar stryk och att vår egen hälsa påverkas negativt av alla avgaser. Ett annat argument handlar om att en bil till stor del enbart står stilla och att den därigenom tar upp väldigt mycket yta. Tänk själv hur en stad skulle kunna se ut om det inte stod en massa bilar parkerade överallt. Rätt svindlande tanke, eller hur?

Bilen är emellertid nödvändig också. Det handlar fortfarande om det absolut smidigaste färdmedlet vi har. Men, behöver verkligen alla en egen bil? Där är svaret nej. Som sagt; en bil står mestadels stilla och parkerad. Varför då inte passa på att hålla den i rullning och se till att den används snarare än att den bara tar upp en massa yta i städer runt om i världen? Det är få tillfällen då vi verkligen behöver en bil och då vi verkligen gör det så finns det ett bra alternativ till hands.

Istället för att köpa en bil - och betala för skatter, betala för försäkringar, betala för service, betala för besiktning och se en värdeminskning så fort man kör sina första meter - så kan man anmäla sig till ett bilkooperativ. Detta är något som fler och fler - i synnerhet i större städer - börjat upptäcka.

Ett bilkooperativ ger lägre kostnader och bättre miljö

Ett bilkooperativ - eller en bilpool, som det också kallas - ger var och en av medlemmarna en möjlighet att njuta av friheten som en bil för med sig, men där nackdelarna är borta. Man bestämmer själv när man vill ha en bil, man bokar via nätet och man bestämmer var nyckeln ska hämtas. Mer än så är det egentligen inte.

Att samäga bilar - vilket är ett vanligt alternativ - är en miljövänlig lösning där kostnaderna hålls nere och där man verkligen kör bilen endast vid reella behov. Det är exakt det som är den stora fördelen och som är det som vi alla tjänar på.

För den urbana människan så är ett bilkooperativ den ultimata lösningen. Man kan köra bil när man vill, men man betalar aldrig ett orimligt pris för varje tillfälle. Något som definitivt är fallet om man ser till ett eget bilägande eller till att hyra en bil hos en biluthyrare. Det här är framtiden.

5 Jun 2020

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna