Tips för dig som letar efter en bilverkstad i Huddinge

Som bilägare måste man regelbundet lämna in bilen på service. Men hur hittar man en bra och pålitlig bilverkstad i Huddinge? Här kommer några smarta tips.

En bil innebär inte bara frihet utan också en hel del ansvar. För att säkerställa att bilen är trafiksäker måste man regelbundet serva den på en bilverkstad. Men servicen är också bra för bilen och gör att slitaget minskar och att bilen inte åldras i förtid. Servicen innebär dessutom att eventuella fel och slitage upptäcks i tid, innan bilen går sönder.

Hur ofta man ska lämna in bilen på service beror på hur mycket man kör. För den som kör lite mindre räcker det oftast med service en gång om året. Men kör man i stället ofta och lite längre sträckor är det mil-service som gäller. Vill man veta exakt när man ska lämna in bilen på service kan man hitta detta i bilens servicebok.

Priserna kan skilja mellan olika bilverkstäder

Priserna på bilservice kan skilja mellan olika verkstäder och det kan löna sig att jämföra priser. Ibland har bilverkstäderna också särskilda erbjudanden i samband med bilservice. Men det gäller att hitta en bilverkstad som är pålitlig och inte slarvar. Bästa sättet att hitta en bilverkstad i Huddinge är därför att fråga vänner och grannar om tips.

När man sedan lämnar in bilen på service är det viktigt att man även lämnar serviceboken så att man kan få alla de stämplar som man ska ha i boken. Man ska också ha tömt bilen på alla lösa föremål eftersom det då blir enklare för mekanikern att utföra sitt jobb.

9 Jul 2023

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna