Tjäna pengar på ditt bilskrot

Funderar du på att köpa en ny bil och skrota ditt förra vrålåk för gott? Varför inte passa på att tjäna lite pengar på bilskrotet, och på så sätt få in en bra slant att lägga på din nya bil istället.

När motorn har slutat spinna, lacken har slutat glänsa och däcken för alltid har slutat rulla - då är det dags för bilskroten. Kanske har du reparerat din gamla bil ett antal gånger redan? Kanske har den gått på övertid ganska länge? Men att bilen är skrot och oduglig i sin helhet, behöver faktiskt inte betyda att delarna inte går att använda var för sig. De allra flesta bilar som gjort sitt på vägarna efter lång och trogen tjänst, har oftast både en och flera delar som fortfarande är i riktigt bra skick och som kan komma väl till användning i en annan bil. Begagnade bildelar är dessutom populära att köpa, eftersom det är ett bra sätt att få ned kostnaden på en annars dyr reparation.

Montera isär och annonsera på nätet

Vill du sälja några bildelar och är någorlunda kunnig på bilar i allmänhet och motorer i synnerhet, är det bästa och mest ekonomiskt fördelaktiga sättet att plocka isär och sälja dem själv. Det förutsätter dock att du vet vad du gör och att du har koll på vad de olika delarna heter och vad de är till för. Annars blir det svårt att inge förtroende som säljare. Nätet är det absolut smidigaste sättet att sälja delarna. Annonsera på olika sajter och i dina sociala medier (om du använder sådana) och var noggrann med att alltid svara på inkommande meddelanden från potentiella intressenter.

Nästa alternativ - vänd dig till en bilskrot

Ibland har man varken tid, lust eller tillräckligt med kunskap för att sköta ett projekt på egen hand. T ex att plocka isär och sälja skrotdelar själv. Lyckligtvis behövs det inte heller - en professionell bilskrot i kan göra jobbet åt dig. I Stockholm, Luleå, Göteborg eller var du än bor. Skrotfirmor köper gladeligen in fallfärdiga bilar för att sedan plocka isär dem och sälja dem vidare. Väljer du att ta hjälp av en skrotfirma betalar de en summa för hela ekipaget, vilket betyder att de sedan får behålla förtjänsten för delarna de lyckas sälja. Du tjänar förstås lite mindre på det än om du säljer delarna själv, men å andra sidan slipper du göra grovjobbet och får tid över till annat.

16 Jul 2020

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna