Trygghet vid köp av begagnad bil

Att köpa en begagnad bil kan vara ett vågspel ifall man inte är duktig på bilar men det finns hjälp att få om man önskar. Var är det säkrast att köpa en begagnad bil och vad händer om något går fel?

När man tänker på att köpa en begagnad bil så tänker man kanske oftast på en bil med många år på nacken som är sliten. Men så fort en bil kör ut från bilfirman så är den egentligen begagnad, även om den bara gått några hundra meter. Tyvärr finns det de som inte kommer längre än så innan något visar sig vara fel eller man råkar köra på något. Är det en bil som är under tre år så gäller fabriksgarantin för nya bilar, så där finns mycket som kan åtgärdas utan att det kostar något för bilägaren. Men om det är en äldre bil som visar sig ha fel som man inte kände till vid köpet så gäller en garanti från bilfirman som innebär att man kan få hela eller delar av reparationen betald av bilfirman. Det är en trygghet som finns när man köper en begagnad bil av en bilfirma till skillnad från om man köper den privat.

Hjälp vid köpet

Köpa begagnad bil i Eskilstuna innebär också att man får hjälp med råd gällande vilken bil som kan passa bäst. Om man är ensam och mest ska köra stadskörning så kan man få rådet att hoppa över den där stora SUVen och istället ta en lite mer bränslesnål och lättparkerad minibil. Behöver man kunna dra en släpvagn av något slag så kan man även där få hjälp med vilken bil som kan passa och så vidare. För en ny eller osäker bilförare kan det vara den hjälp som man behöver i den djungel som är bilmärken och modeller.

Företag eller privat

Att köpa en bil av en bilfirma har en mängd andra fördelar, som att man kan provköra ett flertal bilar innan köpet. Man kan även använda sin gamla bil som inbyte och man kan få hjälp med försäkring och finansiering om man behöver det. En bil brukar vara något dyrare ifall man köper den av en bilfirma än om man köper den privat. Men i längden kan det visa sig vara väl spenderade pengar för den tryggheten som man samtidigt får i och med exempelvis garantin mot dolda skador.

3 Aug 2020

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna