Välj att skrota bilen gratis i Stockholm

Ibland kan det komma till en punkt när du bara känner att det inte är lönt att fortsätta laga din bil längre. Eller att reparationerna blir för dyra. Då kan du skrota bilen gratis i Stockholm.

En gång i tiden började man med att samla in alla bilar som inte längre var körbara, eller som ingen längre ville köra. Det berodde på att de bilarna annars hade en tendens att bara köras ut på en skogsväg och dumpas, eller bli stående på gårdsplanen till en bondgård någonstans.

Under perioder har det till och med ingått en skrotningsbetalning, där du har kunnat få betalt när du lämnat in din bil. Men idag är det mer vanligt att du inte får betalt. Dock får du skrota bilen gratis på bilskrotar eller bildemonteringar över landet. Det sker trots att det alltid är en kostnad involverad i att ta hand om den bilen som ska skrotas.

Varför du ska skrota bilen?

Om du ändå inte får betalt för din bil när den skrotas så kan den väl lika gärna stå kvar hemma på gårdsplanen, kanske du tänker? Nej, så är inte fallet. För det finns en mängd olika anledningar till att du ska lämna in din bil för att skrotas. All metall går till återvinning och blir till bland annat nya bilar. Det är också viktigt att alla farliga vätskor och annat tas om hand, för att spara på miljön. Dessutom slipper du rostiga bilar i naturen.

21 Nov 2021

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna