Variation efter behov

En bil är till för att man ska ta sig från en plats till en annan. Men ibland har man ett behov av att frakta mer än sig själv. Då kan det vara en god idé att tillfälligt skaffa sig den extra ytan.

Det finns en mängd fördelar med en liten bil, jämfört med en stor. Bilen drar mindre drivmedel. Den är lättare att parkera och att hitta en parkeringsplats till. Själva bilen är oftast även billigare än vad en större bil är. Även övriga kostnader som skatt och försäkring brukar vara lägre för de mindre bilarna. Så om man oftast är ensam eller bara två i bilen, och inte har något fraktbehov, så är det klokt för ekonomin och miljön att välja en mindre bil. Den kloke väljer nämligen att köpa det som används mest och sedan hyra det som används minst. Har man tur så hittar man en bil som har dragkrok och då kan man enkelt hyra ett släp för det tillfälliga behovet. Men man kan även välja att istället hyra skåpbil i Stockholm så att man slipper krånglet med att backa med släp. Dessutom blir man inte så påverkad om det plötsligt skulle komma en skur eller två under färden.

Det smarta valet

Om man väljer en skåpbil istället för ett släp så är det betydligt dyrare. Men det finns många fördelar. Har man inte en bil med dragkrok så måste man även hyra det. Vilket gör att man kanske ändå hamnar i samma prisnivå. En annan fördel med att välja en skåpbil är att man kan lasta betydligt mer på en och samma gång. Till skillnad mot släpet så kan man packa rejält mycket högre och ändå inte vara orolig för att något ska blåsa eller falla av. Dessutom går det mycket snabbare eftersom det som brukar ta tid är själva körandet från start till mål. Hyrestiden kan därmed förkortas avsevärt.

Tänka efter före

När man väljer att hyra ett fordon så brukar uthyraren ha full koll på allt som ska fyllas i. Men det kan ändå vara klokt att själv veta vad som kan hända och vad som krävs. Förutom ett körkort så är det klokt att noga ta reda på vad som händer om en olycka skulle ske med det hyrda fordonet. Har man själv en försäkring som täcker eller behöver man ta ut en extra försäkring hos exempelvis uthyrningsbolaget?

30 Oct 2020

Vi är ditt bilkooperativ

Är du i behov av en bil - men vill inte lägga pengar på skatt, försäkringar, service och allt annat som kommer på köpet? Anmäl dig till ett bilkooperativ och njut av friheten som en bil för med sig - men gör det på dina villkor.

Du kan boka bil och använda den då du verkligen behöver. Det kan handla om att åka iväg för att storhandla, det kan handla om att åka iväg på en semester eller om att sticka iväg på en tjänsteresa. Du bestämmer själv. Bilkooperativ erbjuder en smidig lösning där flexibiliteten är ledordet. 

Ett bilkooperativ är en prisvärd, miljövänlig och trygg lösning. En bil står parkerad mestadelen av ett dygn. Varför inte se till att fler använder den istället? Välkommen till oss!

Senaste artiklarna